Vrli muzikanti

Vrli muzikanti smo štajersko koroška naveza, trenutni sedež imamo v Oplotnici. Ansambel je mlad na sceni saj deluje od lanskega leta, vendar smo člani stari znanci odrov, ki smo predhodno igrali pri priznanih ansamblih.

Zasebno sestavljamo: Ana Dušica Ogrizek, Franci Ribič, Matic Balant, Aleš Thaler in Simon Lesnik. V tej zasebni pod tem imenom imamo bore malo nastopov, vendar smo pretekle obdobje vsi razen harmonikarja igrali pri isti zasedbni, kjer smo dosegli kar nekaj lovorik. 

Naša prihodnost je dobro začrtana, saj imamo namen izdati kar nekaj pesmi in se z njimi pokazati na koncertih, festivalih in širši javnosti po Sloveniji. Če pa govorimo o članih samih, ponavadi začnemo pri našem srcu ansambla in to je naša Ana Dušica, ki je že poznan obraz narodno zabavne scene. Najprej je igrala pri ansamblu Marjana Drofenika, nato pri Bratih Slatinek kasneje pa našla pot do trio zasedbe in sicer Vižarjev. Zadnja zasedba je bila usodna, da je tukaj prepevala v duetu z pevcem Francijem, ki je predhodno in še sedaj prepeva pri Oktetu Planika.

Sicer prihaja bolj iz tehničnih vod, ga je glasba spremljala skozi celo življenje. Kot tehnik se je kalil v začetkih zasedbe Poskočnih muzikantov, kot njihov tehnik. Kar pa je kasneje zaradi službenih obveznosti opustil. Brez dobre trio glasbe pa ne gre. Trdni bas temelj ustvarja Simon, ki je pri svojih 17 letih od staršev dobil prvo bas kitaro, nato pa svoje znanje pridobil pri Boštjanu Merzdovniku. Igral je pri ansamblu Klemna Rošerja, Kvintet Event, Vižarjih.

Brez kitare ni ritma, Vrlih muzikantov pa ne brez Aleša. Slednji je že kot otrok obiskoval pevski zbor in glasbeno šolo, resneje pa je začel kasneje ko je ustvaril svojo prvo zasedbo Pohorski odmev, igral je pri Hlapcih, Pravih fantih ter Vižarjih.

Prava poezija pa nastaja na Harmoniki, katere meh razteguje Matic Balant, fant prihaja iz Podgorja pri Slovenj Gradcu, star komaj 17 let in je odličen harmonikaš. V njegovi družini bi lahko rekli da je glasba doma, namreč ima brata, ki je tudi odličen harmonikaš. Obema pa je to vsadil oče, ki je dolga leta igral v ansamblu.

Dobra kombinacija naklučij, znanja, veselja in dobrih iskrenih ljudi, so bili rezultat naše zasedbe.